top of page

Hulumtime & Fushata

Përveç dhënies së këshillave për klientët tanë, Citizens Advice Stevenage mbledh prova të praktikave dhe politikave që shkaktojnë probleme, kryen kërkime dhe ofron fushata në një përpjekje për të zgjidhur problemet dhe për të përmirësuar politikat dhe praktikat që ndikojnë në jetën e njerëzve. Njohuritë tona për problemet dhe rrethanat e klientëve na mundësojnë të përpiqemi të ndikojmë në ndryshim dhe të marrim një marrëveshje më të drejtë për të gjithë.

Citizens Advice ndihmon dy milionë njerëz çdo vit dhe ka një kuptim më të afërt të problemeve që njerëzit përjetojnë se çdo organizatë tjetër. Këshilla Kombëtare e Qytetarëve në ndërmarrjen e hulumtimit të politikave kombinon këto njohuri me analizën e tendencave më të gjera sociale dhe ekonomike dhe parashtron ide të reja për të përmirësuar politikat dhe ofrimin për të gjithë. Këshilla për Qytetarët dhe Këshilla për Qytetarët Stevenage përdor këtë dëshmi të pashembullt nga njerëzit që ndihmojmë për të provuar dhe rregulluar shkaqet themelore të problemeve të njerëzve.

Statistikat tremujore të Stevenage
1 prill 2022 - 30 qershor 2022

FITIMI I TË ARDHURAVE

402,239 £

KLIENTËT NDIHMUAN

2121

ÇËSHTJET E PARA

7217

Hulumtimi

Ne mbledhim provat nga ndërveprimet tona me klientët tanë për t'u përpjekur të identifikojmë saktësisht se sa të përhapura janë problemet. Ne ekzaminojmë të dhënat tona dhe mbledhim prova nga problemet me të cilat përballen klientët tanë dhe bëjmë presion për ndryshim. Baza jonë e klientëve dhe historitë që klientët tanë na tregojnë ofrojnë një pasqyrë unike për problemet me të cilat përballen njerëzit dhe me dëshmi të çështjeve reale që ndikojnë në jetën e njerëzve dhe ne mund t'i përdorim ato prova për t'u dhënë njerëzve një zë për të ngritur çështje me vendimmarrësit kryesorë dhe fushatën për ndryshim.

 

Hulumtimi ynë është analizuar për të parë se ku po shfaqen tendencat ose modelet. Ne përpiqemi të vlerësojmë se si po preken njerëzit lokalë dhe çfarë saktësisht duhet bërë për të adresuar problemin.

Puna jonë kërkimore (kliko mbi projektin për të lexuar gjetjet tona)

 

Aktualisht jemi duke hulumtuar projektet e mëposhtme:

 

  • Ndarja Dixhitale, Përfshirja dhe Përjashtimi në Stevenage

  • Covid dhe kujdes dentar falas gjatë dhe pas shtatzënisë

glass.png

Fushatat

Në Citizens Advice Stevenage, ne mbledhim prova të problemeve të klientëve dhe kërkojmë të përdorim ndikimin dhe përvojën tonë për të identifikuar dhe trajtuar problemet që prekin njerëzit vendas. Ne drejtojmë fushata ndërgjegjësuese për të siguruar që njerëzit të jenë të informuar për të drejtat e tyre dhe të përdorim kërkimin tonë për të bërë fushatë për ndryshime në politika dhe shërbime. Ne përdorim gjithashtu një sërë mediash për të ndarë punën që bëjmë dhe për të promovuar mesazhet e fushatës sonë. Fushata gjithashtu na ndihmon për shumë njerëz të tjerë që nuk kanë ardhur tek ne për informacion ose këshilla.

 

Në nivel kombëtar, ne punojmë me shërbime të tjera të Këshillimit për Qytetarët në të gjithë rrjetin për të bërë fushatë për çështje kombëtare. Më poshtë janë disa nga përpjekjet tona të fushatës:

 

Gati për t'u përfshirë?

 

Nëse mendoni se ka një çështje që prek njerëzit vendas dhe mendoni se ne mund t'ju ndihmojmë,merrni në kontaktdhe na tregoni për këtë çështje.

Ne jemi gjithmonë duke marrë vullnetarë të rinj të Kërkimit dhe Fushave. Nëse jeni të interesuar të bashkoheni me ekipin tonë, drejtohuni tek 'Bashkohu me ne' faqe për të lexuar paketën e roleve dhe për të plotësuar një formular aplikimi. 

Lexoni blogun tonë të fundit mujor aktual:

  • Si të merrni ndihmë për shpenzimet e shkollës | 8 gusht 2022 lexoni tonëblog këtu

 

Lexoni blogjet tona të mëparshme aktuale:

  • Të dy javët e ndërgjegjësimit për mashtrim | 13-26 qershor 2022 lexoni tonëblog këtu

  • NHS Healthy Start – merrni ndihmë për të blerë ushqim dhe qumësht të shëndetshëm | 1 gusht 2022 lexoni tonëblog këtu

clipboard_heritageblue-300x216.png
bottom of page