top of page

Bëhuni pjesë e ekipit tonë

Zyra jonë lokale përbëhet nga 30 anëtarë të stafit dhe 46 vullnetarë të përkushtuar. Ekipi ynë po zgjerohet gjithmonë. 

 

Ne mirëpresim aplikime të reja vullnetare gjatë gjithë vitit dhe postojmë të gjitha vendet e lira të stafit në platformat tona të mediave sociale, në këtë faqe dhe në disa faqe interneti me listë pune. 

disability confident.JPG
Helping Herts walk Oct 2021_edited.jpg

Vendet e lira të personelit

 

 

 

 

 

Ne jemi duke rekrutuar për njëNdihmë për të kërkuar këshilltarin. Ju lutemi klikoni imazhin në të majtë për të parë paketën e informacionit të kandidatit, duke përfshirë mënyrën e aplikimit. 

 

 

Ne jemi duke rekrutuar për njëSpecialist i çështjes së borxhit. Ju lutemi klikoni imazhin në të majtë për të parë paketën e informacionit të kandidatit, duke përfshirë mënyrën e aplikimit. 

 

 

 

 

 

Ne jemi duke rekrutuar për njëPraktikant Debt Caseworker. Ju lutemi klikoni imazhin në të majtë për të parë paketën e informacionit të kandidatit, duke përfshirë mënyrën e aplikimit. 

 

Ne jemi duke rekrutuar për njëAdministrator i projektit. Ju lutemi klikoni imazhin në të majtë për të parë paketën e informacionit të kandidatit, duke përfshirë mënyrën e aplikimit. 

Bëhu vullnetar me ne

Vullnetarizmi është një mundësi kaq e pabesueshme jo vetëm për t'i kthyer diçka komunitetit, por edhe për të fituar aftësi dhe përvoja të reja të vlefshme. Plus rrit besimin tuaj!

Vullnetarët tanë përfshihen për një sërë arsyesh të ndryshme, qoftë për t'i dhënë diçka shoqërisë, për të përmirësuar aftësitë dhe besimin e tyre, ose për të rritur punësueshmërinë e tyre. Ne gjithashtu kemi një sërë rolesh të ndryshme, nga Këshilltarët te Administratorët dhe Pritësit! Klikoni mbi rolin më poshtë dhe lexoni paketat e roleve për më shumë informacion:

Dëgjoni nga vullnetarët tanë:

Iain MacCormick, Këshilltar Vullnetar

Daniella Gregory, vullnetare mbështetëse e Përfitimeve të Mirëqenies

Njihuni me Brenda, një nga këshilltarët tanë vullnetarë të përgjithshëm:

"Citizens Advice Stevenage është i rëndësishëm për komunitetin. Disa njerëz thjesht nuk kanë njohuri, besim ose aftësi për t'i zgjidhur problemet e tyre vetë. Ku do të shkonin pa ne?

Për mua, vullnetarizmi në Citizens Advice Stevenage e mban trurin tim aktiv dhe i jep qëllim dhe rregull javës sime dhe megjithëse nuk kam nevojë për progres, ai qëndron në vend të mirë për punësim nga njerëzit që kanë nevojë. " - Brenda, Këshilltare Vullnetare

Freddie Westbrooke, Këshilltar Vullnetar

Heidi Woodhead, Përfaqësues dhe Këshilltar Vullnetar

Gati për t'u përfshirë?
Nëse dëshironi të flisni me ne për përfshirjen, ju lutemi plotësoni formularin e aplikimit vullnetar.

E drejta për punë ose vullnetarizëm
Nëse nuk jeni shtetas i Mbretërisë së Bashkuar ose irlandez, është e rëndësishme të kontrolloni nëse ju lejohet të dilni vullnetar ose të kryeni 'punë të papaguar' përveç arsyes kryesore për të hyrë në vend, për të shmangur rrezikimin e statusit tuaj të vizës._cc781905-5cde-3194- bb3b-136bad5cf58d_
 
Nëse nuk mund ta gjeni qartë përgjigjen në dokumentacionin tuaj të imigracionit, kontaktoni meAgjencia Kufitare e Mbretërisë së Bashkuar 

Shtetasit e BE/ZEE nga vende të tjera kanë të drejtë të bëhen vullnetarë nëse kanë një nga statuset e mëposhtme për të qenë vullnetarë:
 
  • Statusi i paracaktuar
  • Statusi i vendosur
Një status vize që lejon vullnetarizmin (siç përshkruhet nëFaqja e internetit e NCVO

FAQ-të

Rreth 30% e vullnetarëve tanë që largohen nga Citizens Advice Stevenage vazhdojnë të punësohen me pagesë. Vullnetarizmi i Këshillimit të Qytetarëve Vendas ofron aftësi dhe përvojë që vlerësohet nga shumë punëdhënës. 

A do të më ndihmojë vullnetarizmi të gjej një punë?

Të gjithë vullnetarët marrin një induksion kur bashkohen me Këshillat e tyre për Qytetarët dhe të gjithë marrin trajnim gjithëpërfshirës, falas dhe me cilësi të lartë. Ky trajnim mund të konsistojë në punën përmes paketave të studimit, trajnimeve online, kurseve ballë për ballë dhe vëzhgimit të këshilltarëve ose vullnetarëve dhe stafit të tjerë në rolet e tyre.

A ofroni trajnime?

Të gjithë vullnetarët tanë marrin diçka ndryshe nga përvoja e tyre vullnetare. Disa nga përfitimet më të zakonshme të raportuara janë:

 

  • duke bërë një ndryshim pozitiv në jetën e njerëzve

  • duke marrë trajnime me cilësi të lartë

  • duke marrë përvojë të paçmueshme pune

  • zhvillimi i aftësive të reja si komunikimi, zgjidhja e problemeve, aftësitë analitike, IT etj.

  • duke përmirësuar vetëvlerësimin, besimin dhe mirëqenien

  • takimi me njerëz të rinj nga një sërë prejardhjesh

  • bej shoke

Çfarë do të përfitoj nga vullnetarizmi me Citizens Advice?

Ju kërkojmë 8 orë në javë. Kjo mund të jetë një ditë e plotë ose, mundësisht, dy ditë gjysmë. Seancat tona të këshillimit zhvillohen nga ora 10:00-13:00 në mëngjes dhe 13:00-16:00 pasdite.

Vullnetari ynë më jetëgjatë deri më sot ka qenë me ne për nëntëmbëdhjetë vjet!

Sa kohë duhet të jap?

Ne do të rimbursojmë udhëtimet e arsyeshme për në dhe nga seancat e trajnimit, si dhe udhëtimin për në dhe nga zyra për turnin tuaj vullnetar dhe shpenzime të tjera që mbahen nga xhepi. Ne do t'ju njoftojmë gjatë procesit të rekrutimit se çfarë shpenzimesh mund të rimbursojmë.

A do t'i paguaj shpenzimet e mia?

Çfarë mbështetje do të marr?

Të gjithë vullnetarët tanë mbështeten dhe mbikëqyren gjatë gjithë kohës së tyre në Citizens Advice Stevenage. Kur të bashkoheni me ne, do të merrni më shumë detaje se kush po ju mbështet çdo ditë.

 

Nëse jeni këshilltar, ka një Mbikëqyrës të Cilësisë së Këshillimit në detyrë në çdo seancë këshillimi për t'ju udhëhequr dhe mbështetur. Ne sigurohemi që të mos viheni në situata që janë përtej aftësive tuaja. 

bottom of page