top of page

Këshilla me email

Plotësoni formularin tonë të kontaktit në internetkëtudhe merrni një përgjigje brenda 3 ditëve pune

Këshillë

Në dispozicion 9 paradite deri në 5 pasdite, nga e hëna në të premte (Thirrjet drejt Këshillit janëfalasnga celularët dhe fiks) 

          _cc781905-5cde-3194 -bb3b-136bad5cf58d_     _cc781905-5cde385805-31

ballë për ballë

Të gjitha takimet ballë për ballë duhet të rezervohen paraprakisht. Plotësoni kontaktin tonë fillestarformëpër një takim që do të caktohet. 

Referimet e partnerëve:

Nëse jeni një organizatë duke përfunduar a referim në emër të një klienti, ju lutemi plotësonikëtë formë

Vetë-ndihma:

Ju mund të jeni në gjendje ta zgjidhni vetë problemin tuaj duke përdorur fushat e kërkimit më poshtë. Ju lutemi vini re se këto kuti do t'ju drejtojnë në faqen tonë kombëtare të këshillave.

Ne jemi një qendër raportimi e palëve të treta për çështjet në lidhje me një incident urrejtjeje ose krim urrejtjeje

true vision.png

Nëse keni përjetuar ose njihni dikë që ka përjetuar një incident urrejtjeje ose krim urrejtjeje, mund ta raportoni atë tek ne. 

Kur përshkruani shkelësin, është e dobishme të jepni informacione të përgjithshme si mosha, gjatësia, trupi, gjinia, përkatësia etnike dhe veshja. Gjithashtu përpiquni të mbani mend ndonjë veçori të veçantë si p.sh.

  • ngjyra e flokëve

  • syzet

  • stoli ose piercing

  • tatuazhet

  • mjekërr

  • një theks të veçantë

  • Dhëmbët

  • plagët

  • shenjat e lindjes

3rd_party_hate_crime_logo_lr_(2)_large.jpg

Raportimi në polici duke përdorurFaqja e internetit e True Vision

Ju mund të raportoni një incident urrejtjeje ose krim në internet në faqen e internetit të True Vision. Pasi të keni plotësuar formularin në faqen e internetit, ai dërgohet drejtpërdrejt në forcën tuaj të policisë lokale. Ju gjithashtu mund të përdorni formularin e vetë-raportimit të cilin më pas duhet t'ia dërgoni policisë tuaj lokale.

Është e rëndësishme të jepni sa më shumë detaje të jetë e mundur, pasi kjo ndihmon policinë të trajtojë rastin tuaj në mënyrë më efektive. Nëse dëshironi që policia të hetojë incidentin, duhet të jepni të dhënat tuaja të kontaktit dhe kohën më të mirë për t'ju kontaktuar.

Ju mund të shqetësoheni nëse policia do t'ju kontaktojë në shtëpi. Nëse është kështu, ju mund t'i kërkoni policisë që t'ju kontaktojë nëpërmjet dikujt të cilit i besoni dhe i cili ka pranuar të japë të dhënat e tij. Ju ende duhet të jepni të dhënat tuaja të kontaktit gjithashtu.

Mbështetje për Ukrainën dhe ndihmë për ata që u është dashur të ikin pas pushtimit rus.

Flag_of_Ukraine.svg.webp
Bilingual Ukrainian Poster Heritage stevenage (1) (002).png

Për këshilla të mëtejshme, ju lutemi përdorni një nga kanalet tona të këshillave të mësipërme për të kontaktuar me ne. Ne kemi në dispozicion burime që përkthyesit të jenë të pranishëm gjatë ndërveprimeve tona. 

Përndryshe, ju lutemi përdorni tonënFaqja e Këshillave Kombëtarepër udhëzime të mëtejshme. 

telephone.PNG
face to face.PNG

What you can expect from our service and what we expect of you: (click on the headline to view the document)

nhs.jpg
bottom of page