top of page
LW_logo_LW employer only_0.jpg

Për çdo 1 £ të shpenzuar për shërbimin tonë, ne përfitojmë klientët tanë me 9,47 £

Çdo vit ne kursejmë qeverinë dhe shërbimet publike 13,4 milion £ 

Ne vlerësojmë se vlera jonë totale sociale dhe ekonomike për shoqërinë është 1.6 milion £

disability confident.JPG
logo.png

Ne ofrojmë këshilla konfidenciale, të pavarura të akredituara me cilësi. Ne jemi të përbërë nga një ekip i jashtëzakonshëm stafi dhe vullnetarësh. Ne punojmë në mënyrë holistike dhe gjithmonë ndihmojmë dikë në tërësi në vend që thjesht të zgjidhim çështjen për të cilën ata vijnë tek ne, duke ndihmuar njerëzit me shkakun themelor të problemeve të tyre, ne sigurohemi që ata të mos përkeqësohen dhe personi mund të fillojë të ecë përpara. . 

Stevenage_Borough_Council.svg.png
herts-fcs-logopng.png
download.jpg
main-logo-dark-grid.png
Artboard_1.jpg
stevenage-community-trust-logo.png
CAH_edited.jpg
Team-Herts-Logo.jpg

Mënyrat për të na mbështetur

Dhuroni më poshtë, mund të bëni një dhurim një herë ose të vendosni një debitim direkt

paypal-donate-button-high-quality-png-300x171.png

Kërkoni të planifikoni një takim për të diskutuar se si mund ta mbështesni organizatën tonë duke klikuar kalendarin më poshtë

calendar image.png

Mblidhni donacione kur blini në internet​

  • Ju bëni pazar

  • 6000 shitës me pakicë dhurojnë

  • Ne marrim donacione

  • Falas

easy fundraising.PNG
thumbnail.jpg
food bank.PNG
1169.jpg
Age Concern Stevenage.webp
Image_340_Large_.jpg
1522166291137.jpg
Pension_Wise_Logo.png
hsc-logo_2x_optimised.png
Haven_Logo.jpg
Volunteer Centre North Herts.v1.jpg
st.PNG
Morgan-Wiseman-Solicitors-Ltd.jpg
herts-logo-image-standard.jpg
SADA - Survivors Against Domestic Abuse logo.png
POhWER-–-8-min.jpg
Big-Lottery-Fund-Logo-600px (1).png
The-Living-Room-480-x-291.jpeg
1519877679515.jpg
jobcentreplus.png
Beacon-Logo-no-flare.png
cu.png
unnamed.png

          _cc781905-5cde-3194 -bb3b-136bad5cf58d_    Case study – March 2022    _cc781905-5cde-3194-bb3b -136bad5cf58d_     _cc781905-5cde-3193bd3-5cde-3194-60-00-00-00-00-00-00-00-00-00------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaje:

Klienti u paraqit në pritje duke kërkuar ndihmë. Klienti jeton në një pronë me 2 shtretër të Këshillit të Borough-it të Stevenage (SBC). Babai i klientit ishte qiramarrësi, por vdiq 2 javë më parë. Babai kishte qenë qiramarrës për më shumë se 20 vjet dhe klienti kishte qenë kujdestari i tyre, duke kërkuar ndihmë për kujdestarët. Ata ishin në proces të shtimit të klientit në qira, dhe patën një takim me SBC për ta zgjidhur këtë, por personi nga SBC nuk u paraqit.

Klienti është me aftësi të kufizuara dhe ka disa probleme të shëndetit mendor. Për shkak se rasti po trajtohej në recepsion dhe nuk kishte ambiente private, u vendos që ne të thërrisnim klientin për të sugjeruar një rrugë përpara.

Klienti është i shqetësuar dhe donte të dinte se qiraja është e sigurt dhe ata nuk rrezikojnë të mbeten të pastrehë.

Si ndihmuam:

Një këshilltar i telefonoi klientit. Klienti u këshillua që qiradhënësi mund të argumentojë se klienti do të ketë sukses me qiranë, por jo pronën dhe, nëse dëshiron, mund t'i zhvendosë në një pronë më të vogël. 

 

Klienti nuk do të ishte kundër kësaj në afat të gjatë.  Klienti u këshillua që të plotësonte kushtet për trashëgimi ligjore, pasi nuk kishte asnjë provë që babai i tyre kishte trashëguar qiranë._cc781905-5cde -3194-bb3b-136bad5cf58d_Ne hartuam një kërkesë pasardhëse për klientin.  Meqenëse emaili i tyre nuk funksionon në atë kohë, ata preferuan të merrnin një kopje letre, ta nënshkruanin dhe t'ia dorëzonin qiradhënësit.

 

Ne shtypëm dy kopje që klienti t'i mblidhte. Klientit kohët e fundit i është dhënë Kredi Universale dhe merr ESA.  Ata ishin këshilluar që pagesa e kujdestarëve të tyre do të vazhdonte për rreth 8 javë përpara se të ndalonte._cc781905-5cde-bb-3194 -136bad5cf58d_ Ne e këshilluam klientin të informojë DWP-në për këtë.  Klienti është ndihmuar gjithashtu të aplikojë për mbështetjen tatimore të këshillit.

Lexoni se çfarë thonë klientët tanë për ne:

person silhouette.PNG

Nga fillimi në fund, të gjithë oficerët me të cilët diskutova situatën ishin miqësorë, të dobishëm dhe të kuptueshëm. U dhanë këshilla të mira që më ndihmuan të ndërmarr veprime të mëtejshme për të zgjidhur situatën. Çështja nuk është zgjidhur plotësisht deri më sot pasi jam duke pritur një përgjigje nga avokati tjetër, por kam qenë shumë i kënaqur me shërbimin që kam marrë. Faleminderit për mbështetjen dhe udhëzimin tuaj. 

person silhouette.PNG

Shërbim fantastik, ju nuk duhet të jeni një bamirësi, por duhet të jeni një shërbim publik i financuar nga shteti.  Unë patjetër do të krijoj një donacion me debitim të drejtpërdrejtë sapo të jem i qëndrueshëm financiarisht siç duhet.

Jam shumë i kënaqur me shërbimin që kam përdorur shërbimin tuaj më parë dhe kam qenë shumë i kënaqur me mbështetjen dhe ndihmën që kam nevojë.

person silhouette.PNG

Citizens Advice është shtëpia ime e dytë. Do të isha i humbur pa Këshillat e Qytetarëve.

bottom of page